Окрошка рецепт по английскому языку

How to make Soviet-style okroshka soup (RECIPE)

This cold soup was to die for on a hot summer day in the USSR!

The first appearance of okroshka soup on record was in the Nikolay Osipov book ‘The Old Russian Homemaker, Housekeeper and Cook’, back in 1790. The okroshka there is made with different kinds of fried meat, onion, fresh and pickled cucumbers and sour cream. Pickle juice, kvass or stchi (sauerkraut soup) was recommended as stock. Vinegar sometimes also showed up in those old recipes — which can be explained by fresh meat being somewhat of a delicacy that few could afford. Obtaining fresh meat in the summer was difficult (livestock would be slaughtered in the fall), so salted meat was the way to go. But it was often tough and not salted properly. That’s where vinegar came in. And it stayed that way until the 1830s, when meat finally became more affordable to a larger portion of the population.

In the mid 19th century, okroshka — believe it or not — even used to be a delicacy, one that could often be seen on dinner tables during official functions and high-society parties in the capital. One prominent recipe consisted of adding lamb, veal, corned beef, ham and smoked beef tongue. Others included fish and various sorts of mushrooms. Stchi or “high-quality kvass” were used for stock.

So when did kefir show up? The mass production of the fermented drink began at the start of the 20the century in Russia, leading to a gradual acceptance of it in Soviet ideology as an important element for a healthy diet. Kvass wasn’t yet widely available at the time, while home production was too much of a hassle. Kefir was a great alternative.

Food historians also suspect that the Zakavkazye cuisine also played a big part. For example, the Geoergian soup with matsoni, the Armenian spas or the Azeri dovga — all are close relatives to kefir-based okroshka. So, it’s no surprise that these days the cold soup is prepared not only with kvass, sparkling mineral water and kefir, but also with the use of Caucasian drinks, such as tan or ayran.

In addition to that, the Soviet deficit period also introduced pork sausage to the recipe, which was considered a poor man’s version of meat. And it’s still used to this day.

Читайте также:  Филе курицы отбитые рецепты

Kefir-based okroshka recipe

Ingredients:

  • Kefir — 1 liter
  • potatoes — 4
  • cucumbers — 2
  • radishes — 3
  • eggs — 2 (or more, for later decoration)
  • pork sausage or boiled beef — 200 grams
  • dill, parsley, onion
  • salt

Cooking:

1. Boil the potatoes with the skin until ready.

Источник

Рецепт окрошки

Дорогой читатель! Администрация сайта не несет ответственности за достоверность рецепта (способа приготовления). Мы лишь перевели рецепт с сайта-источника Povar.ru

INGREDIENTS

  • 400g boiled sausage
  • 4 potatoes
  • 5 cucumbers
  • 4 boiled eggs
  • Greens to taste
  • Sour cream to taste
  • Salt, pepper to taste
  • Boiled water and kefir 1% fat

Number of servings: 5-6

Количество порций: 5-6

For okroshka, we need to take sausage. Boiled sausage should be cut into small cubes. For a healthier option, boiled chicken breast can be used.

Для приготовления окрошки нам необходимо взять колбасу. Вареную колбасу следует нарезать небольшими кубиками. Для более полезного варианта окрошки можно взять отварную куриную грудку.

Cut cucumbers into small cubes. If cucumbers taste bitter, peel their skins.

Огурцы нарезаем небольшими кубиками. Если огурцы горчат, очистите их от кожуры.

Cool down boiled chicken eggs, shell them and cut into small cubes.

Отварные куриные яйца следует остудить, очистить и нарезать кубиками.

Chop finely fresh herbs. We had some spring onions.

Свежую зелень мелко нарезаем. У нас был свежий зеленый лук.

Peel boiled potatoes and cut into small cubes. Put potatoes, cucumbers, sausage, eggs and greens into a pot.

Отварной картофель очистим от шкурки и нарежем кубиком. Картофель, огурцы, колбасу, яйца и зелень поместите в емкость.

Add boiled water and kefir 1% fat.

Залейте кипяченную воду и кефир 1% жирности.

Add sour cream to your okroshka. Add salt and pepper to taste. Mix thoroughly.

Добавьте в окрошку сметану. Посолите и поперчите по вкусу. Хорошо размешайте.

Cool down your okroshka and serve. Enjoy!

Хорошо охладите окрошку и подайте к столу. Приятного аппетита!

Источник

Рецепт окрошки на английском языке

Предлагаем вашему вниманию рецепт окрошки на английском языке.

Okroshka recipe

There is nothing better than Russian okroshka on a hot summer day. This dish refreshes excellently and makes you feel good. This is quite easy to prepare but the result will please your family. Traditionally okroshka has been cooked with kvass.

Required Products:

  • potatoes – 0.5 kilogramms;
  • boiled meat or sausage – 300 grammes;
  • chicken eggs – 5 pieces;
  • radish – 200 grammes;
  • fresh cucumber – 200 grammes;
  • spring onions – 1 bunch;
  • bread kvass – 1.5 litres;
  • sour cream;
  • salt.

How to prepare a recipe:

Wash potatoes thoroughly with a brush and boil them being unpeeled. Cool and cut into small cubes.
Boil the eggs hard, peel them and cut in the same way as the potatoes.
Wash cucumber and radish in running water, slice them into thin semi-rings.
Boil the meat and then cut it. If you use a boiled sausage – this ingredient can be added at once.
Now mix all the ingredients in a pan, add some salt, spring onions cut very small and pour the bread kvass into the mix. Instead of kvass, some mistresses use mineral water or kefir – try several ways of pouring and choose the one you like best.
Finished dish should be placed for 1-2 hours in a fridge. Okroshka is usually served in portions. In a plate you can add some sour cream and greens to one’s taste.
Bon appetit!

Перевод:

Окрошка – незаменимое блюдо в жаркий летний день. Холодный суп прекрасно освежает и насыщает.
Нет ничего лучше в жаркий день, чем русская окрошка. Это блюдо прекрасно освежает и дает заряд бодрости. Приготовить ее очень просто, но результатом будут довольны все члены семьи. Традиционно, на Руси окрошку готовили на квасе.

Ингредиенты:

  • картофель – 0,5 килограмма;
  • отварное мясо или колбаса – 300 грамм;
  • яйцо куриное – 5 штук;
  • редис – 200 грамм;
  • огурец свежий – 200 грамм;
  • лук зеленый – 1 пучок;
  • квас хлебный – 1,5 литра;
  • сметана;
  • соль.

Способ приготовления:

Картофель отварить в мундире, предварительно тщательно вымыв со щеткой. Остудить и нарезать небольшими кубиками.
Куриные яйца отварить вкрутую, снять скорлупу и нарезать так же, как и клубни картофеля.
Огурцы и редис вымыть под проточной водой, нарезать тонкими полукольцами.
Мясо отварить и потом нарезать. Если используете вареную колбасу – этот компонент можно добавлять сразу.
Смешать все ингредиенты в одной кастрюле, добавить соль, измельченный зеленый лук и залить все хлебным квасом. Некоторые хозяйки вместо кваса используют минеральную воду или кефир – попробуйте несколько вариантов заливки и выберите тот, который понравится именно вам.
Готовому блюду следует дать 1-2 часа настояться в холодильнике. Подается окрошка порционно, в каждую тарелку по вкусу добавляется сметана и зелень.
Приятного аппетита!

Источник

Параллельный перевод

библиотека параллельных текстов на английском и русском языках

Рубрики

Рецепт окрошки на английском языке

Предлагаем вашему вниманию рецепт окрошки на английском языке.

Okroshka recipe

There is nothing better than Russian okroshka on a hot summer day. This dish refreshes excellently and makes you feel good. This is quite easy to prepare but the result will please your family. Traditionally okroshka has been cooked with kvass.

Required Products:

  • potatoes – 0.5 kilogramms;
  • boiled meat or sausage – 300 grammes;
  • chicken eggs – 5 pieces;
  • radish – 200 grammes;
  • fresh cucumber – 200 grammes;
  • spring onions – 1 bunch;
  • bread kvass – 1.5 litres;
  • sour cream;
  • salt.

How to prepare a recipe:

Wash potatoes thoroughly with a brush and boil them being unpeeled. Cool and cut into small cubes.
Boil the eggs hard, peel them and cut in the same way as the potatoes.
Wash cucumber and radish in running water, slice them into thin semi-rings.
Boil the meat and then cut it. If you use a boiled sausage – this ingredient can be added at once.
Now mix all the ingredients in a pan, add some salt, spring onions cut very small and pour the bread kvass into the mix. Instead of kvass, some mistresses use mineral water or kefir – try several ways of pouring and choose the one you like best.
Finished dish should be placed for 1-2 hours in a fridge. Okroshka is usually served in portions. In a plate you can add some sour cream and greens to one’s taste.
Bon appetit!

Перевод:

Окрошка – незаменимое блюдо в жаркий летний день. Холодный суп прекрасно освежает и насыщает.
Нет ничего лучше в жаркий день, чем русская окрошка. Это блюдо прекрасно освежает и дает заряд бодрости. Приготовить ее очень просто, но результатом будут довольны все члены семьи. Традиционно, на Руси окрошку готовили на квасе.

Ингредиенты:

  • картофель – 0,5 килограмма;
  • отварное мясо или колбаса – 300 грамм;
  • яйцо куриное – 5 штук;
  • редис – 200 грамм;
  • огурец свежий – 200 грамм;
  • лук зеленый – 1 пучок;
  • квас хлебный – 1,5 литра;
  • сметана;
  • соль.

Способ приготовления:

Картофель отварить в мундире, предварительно тщательно вымыв со щеткой. Остудить и нарезать небольшими кубиками.
Куриные яйца отварить вкрутую, снять скорлупу и нарезать так же, как и клубни картофеля.
Огурцы и редис вымыть под проточной водой, нарезать тонкими полукольцами.
Мясо отварить и потом нарезать. Если используете вареную колбасу – этот компонент можно добавлять сразу.
Смешать все ингредиенты в одной кастрюле, добавить соль, измельченный зеленый лук и залить все хлебным квасом. Некоторые хозяйки вместо кваса используют минеральную воду или кефир – попробуйте несколько вариантов заливки и выберите тот, который понравится именно вам.
Готовому блюду следует дать 1-2 часа настояться в холодильнике. Подается окрошка порционно, в каждую тарелку по вкусу добавляется сметана и зелень.

Источник

Оцените статью
Adblock
detector